LA SUBSTÀNCIA

LLUÍS GALTER

Nascut a Figueres (Girona) l'any 1983, es llicencia en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona (2001-2005) i obté una beca per acabar els seus estudis a l'Escola de Cinema i Televisió de Praga. Allà realitzarà dues peces documentals (Kapr i Berlín, nova simfonia en 326 postals) que seran exposades a la Vrije Akademie de la Haia (projecte itinerant Transart V, 2005) i al Museu d'Art Contemporani de Tallinn (Estònia) l'any 2007. Durant el tercer any a la universitat realitza un altre documental (La ràdio de Kirk Douglas) que emetrà Televisió de Catalunya al programa Taller.doc (2005). La distribuïdora de DVD Intermedi li encarrega un curtmetratge (Ejemplo del airón) en homenatge al cineasta Shohei Imamura per incloure-ho a l'edició espanyola "Cinéma, de notre temps" (2007).

 

La convocatòria de les Beques Agita de l'Ajuntament de Figueres li atorga el primer premi pel projecte de llargmetratge "Caracremada", que comptarà amb la col·laboració del Consell de la Cultura i les Arts (CoNCA), l'Ajuntament de Berga, la Diputació de Barcelona , la Diputació de Girona, el Memorial Democràtic, el Museu de l'Exili de la Jonquera i la Universitat Pompeu Fabra, entre altres. La producció arrencarà des de l'Associació Cultural Passos Llargs i serà coproduïda per Mallerich Films - Paco Poch i Cromosoma. El film serà seleccionat per a la seva première internacional a la 67 Mostra de Venècia (secció Orizzonti) i serà presentada i premiada en diferents festivals de cinema internacionals (Sant Sebastià, Thessalonika, Conca, Nova York, Göteborg, Linz, Sant Petersburg, Munic,...). "Caracremada" obtindrà també el prestigiós premi Sant Jordi de RTVE a la Millor Opera Prima 2011.

 

Després de realitzar una de les peces del documental "69/78 Prescrit", produït pel Memorial Democràtic i coordinat des de la Universitat Pompeu Fabra, està en plena producció del llargmetratge documental "La Substància", un dels projectes seleccionats per la Biennale Cinema College del Festival de Venècia i coproduït pel Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra